تپش قلب (Heart palpitations) مشکلی است که در آن فرد احساس می کند قلبش سریع، لرزان و یا کوبنده، می تپد.
تپش قلب می تواند حاصل استرس و اضطراب، ورزش، سیگار کشیدن، مصرف کافئین، مصرف دارو یا در موارد خاص بدلیل بعضی از انواع بیماری ها رخ دهد. هرچند تپش قلب در موارد خاص می تواند نگران کننده باشد (مثلا بعضی از اوقات نشانه آریتمی قلبی است)، اما در اکثر موارد مشکلی جدی نمی باشد.
تنگی نفس و تپش قلب از علایم شایع قلبی و غیر قلبی مراجعه کنندگان به پزشکان قلب است بخصوص در جوانان و نوجوانان و بصورت بسیار شایع در خانم های جوان می باشد که بصورت احساس متناوب ضربان قلب یا لرزش یا وقفه یا ایست ضربان یا جا افتادگی ضربان و…گاهی بصورت مداوم و گاهی متناوب .یا بصورت منظم یا نامنظم است.
این علایم گاهی با فعالیت و گاهی درخواب و استراحت دیده می شود می تواند بصورت گذرا یا مداوم یا حمله ای باشد. تپش قلب می تواند همراه با احساس تنگی نفس یا درد قفسه سینه یا احساس سرگیجه یا تاری دید یا اختلال تعادل و…باشد.
همانگونه که میدانید قلب نوعی تلمبه است. خون بوسیله آن در بدن جریان مییابد، اما چه تلمبه حیرتزایی! قلب در هر تپش تقریبا صد سانتیمتر مکعب خون را در بدن پخش میکند. روزانه حدود ۱۰ هزار لیتر خون بوسیله این تلمبه در درون رگهای هدایت میشود. در مدت عمر متوسط یک انسان شاید ۲۵۰ میلیون لیتر خون بوسیله قلب، تلمبه زده شود.
طول مدت هر تپش قلب انسان، کمی بیش از هشتدهم ثانیه است. بنابراین، قلب روزی صدهزار بار میتپد و در فاصله هر یک تپش به مدتی برابر زمان یک تپش، به استراحت میپردازد. پس قلب روزانه حدود ۶ ساعت آرامش دارد.
این که میگوییم «تپش» قلب، مقصودمان بسته و باز شدن آن است؛ یعنی انقباض و انبساط آن. تلمبه قلب در حالت انقباض (بسته شدن) خون را بیرون میراند؛ اما در حالت انبساط (باز شدن) خون را به درون قلب میکشد. البته گمان نکنید که این کار به سادگی مثلا باز و بسته شدن مچ دست صورت میگیرد. خیر؛ بلکه انقباض قلب به صورت نوعی موج از پایین قلب شروع شده، تا به بالای آن حرکت میکند.
آیا می دانید چه عواملی باعث تپش قلب می شود؟
عواملی همچون استرس، هیجان و کم خوابی در تپش قلب موثر است،احساس آگاهی از ضربان قلب را تپش قلب میگویند؛ زیرا افراد در مواقع عادی از تپش قلب خود ناآگاه هستند و این تپش قلب به صورت تپیدن و لرزیدن ظاهر میشود.
هرگاه فرد ضربان قلب خود را احساس میکند لازم است به پزشک مراجعه کند که در مواردی که این تپش قلب ناشی از بیماریهای قلبی همچون افتادگی دریچه پرولاپس و یا فشارخون باشد، نگران کننده است. در غیر این صورت در سایر موارد که ناشی از استرس یا رژیم غذایی خاصی باشد، جای نگرانی وجود ندارد.
تپش قلب در زنان شایعتر است، اما درمانهای دارویی آن ربطی به سن و جنس ندارد و در همه افراد بسته به علت و ریشه تپش قلب یکسان است.
مصرف برخی مواد غذایی همچون چای و قهوه، سیگار و نوشابه گازدار باعث تپش قلب میشوند که در چنین مواردی رعایت یک رژیم غذایی خاص به افراد توصیه میشود.
غذاهای نفخ دار، سبزیجات و میوههای خام ممکن است باعث بروز تپش قلب در افراد شود.
عوامل موثر در بروز تپش قلب
کسی که دچار تپش قلب میشود باید به پزشک مراجعه کند. پس از انجام معاینات لازم نوار قلب از بیمار گرفته میشود که تا حد زیادی میتواند علت تپش قلب را مشخص کندو
گاه نیز انجام آزمایشهایی برای تشخیص برخی بیماریهای زمینهای لازم است. در نهایت اگر علت تپش قلب مشخص نشود، دستگاهی به نام هولترمونیتور یا نوار قلب متحرک به فرد متصل میشود تا اگر در طول ۲۴ ساعت فرد دچار تپش قلب شد، نوار قلب در همان حالت از بیمار گرفته شود و نوع آریتمی قلب فرد مشخص شود.
علاوه بر هولتر مونیتور، میتوان از تست ورزش استفاده کرد تا پزشک و بیمار اطمینان حاصل کنند که فعالیت شدید، عامل بوجود آورنده آریتمی خطرناک نیست.
اصول درمان بر درمان تپش قلب، حذف عامل بوجود آورنده (دارو، تنباکو، قهوه، چای و الکل) تشخیص و درمان بیماریهای همراه (پرکاری تیروئید، افت قند خون، علائم یائسگی و اضطراب) استوار است که در اکثر موارد با رعایت عادات مناسب زندگی و تغذیه، پرهیز از استرسها و هیجانات و انجام ندادن فعالیتهای ورزشی نامتناسب تپش قلب فرد بهبود مییابد.
علایم روانی عمده این بیماری
ترس مفرط و احساس قریب الوقوع بودن مرگ و نابودی. بیمار غالباً نمی تواند علت ترس خود را بیان کند. ممکن است دچار اغتشاش شعور شود و در تمرکز اشکال پیدا کند. بیمار اغلب می کوشد محلی را که در آن قرارگرفته است ترک کند تا از کسی کمک بگیرد. حمله عموماً بیست دقیقه و ندرتاً بیش از یک ساعت طول می کشد.
در رویکرد تشخیصی به بیمار با تپش قلب هدف ازارزیابی بیماران مبتلا به تپش قلب شناسایی افراد دچار آریتمی های تهدید کننده حیات است .بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر یا دارای عوامل خطر بیماری کرونر در ریسک بالایی برای آریتمی های خطرناک هستند .همراهی تپش قلب باسایر علایم مطرح کننده اختلال همودینامیک مثل سنکوپ یا احساس سبکی درسر یا آنژین صدری و تنگی نفس میتواند ناشی ازیک بیماری ساختاری قلب باشد.
در افراد مبتلا به تپش قلب که در بررسی های تشخیصی بیماری قلبی مشخص شده است بر حسب نوع بیماری درمان های دارویی یا درمان های مداخله ای پیشرفته مثل استفاده از پیس میکر یا دستگاه ICD یا ابلیشن و گاهی مداخله جراحی برای کنترل بیماری زمینه قلبی انجام می شود.
بیماریهای قلب و عروق به قدری شایع هستند که عامه مردم با علایم آن آشنایی دارند. بسیاری از مردم حالتهای گوناگونی را که در زندگی روزمره با آن مواجهاند به اشتباه به بیماریهای قلبی عروقی نسبت میدهند. به عنوان مثال تپش قلب و تنگی نفس که یکی از تظاهرات نارسایی قلب است مشخصه بیماریهای دیگری مثل چاقی شدید، بیماریهای ریوی و اضطراب هم هست.
به دلیل وحشت فراگیری که از بیماری قلبی در عموم مردم وجود دارد حتی اشخاصی که از لحاظ قلب و عروق سالم هستند، گاهی علایمی شبیه به بیماریهای قلبی را بروز میدهند که ناشی از نوعی تلقین ذهنی است. این تلقین در اطرافیان و آشنایان و بیمارانی که بیماری قلبی در آنها به اثبات رسیده و به خصوص کسانی که سکته قلبی یا انفارکتوس قلبی جدی را تجربه کردهاند، اغلب باعث وحشت میشود. اینجاست که نگرانیها اوج میگیرد و پرسشها شروع میشود.
وقتی ضربانتان طبیعی بالا میرود
فردی که احساس تپش قلب میکند، نمیتواند تشخیص دهد کدام اختلال ریتم قلبی خطرناک است یا اینکه دلیل آن چیست. گرفتگی عروق قلب، بیماریهای دریچههای قلب، نارسایی قلبی، فشار خون بالا، کمخونی، بیماریهای ریوی (آسم و…)، دیابت، کمکاری یا پرکاری غده تیروئید، تغییرات هورمونی، تغییرات میزان مواد معدنی در خون از جمله پتاسیم، سدیم، کلسیم و منیزیم، مصرف موادی مانند کافئین، مواد مخدر(کوکائین، شیشه و…)، دخانیات، داروهایی مثل بتا بلوکرها، قرصهای رژیمی و ضدافسردگی و…
میتوانند باعث تغییر نحوه ضربان قلب شوند، به همین دلیل حتما یک متخصص باید دلیل اختلال ریتم را بررسی کند. با این حال در بسیاری از مواقع هیچگونه بیماری مسببی پیدا نمیشود و نیازی به درمان دائمی نیست.
قلبهای سالم نیز ممکن است دچار اختلال ریتم یا آریتمی شوند. ضربان بین ۶۰ تا ۱۰۰ طبیعی محسوب میشود. انسانهای سالم گاهی ضربان قلب آهستهتری دارند. برای مثال ورزشکاران حرفهای در زمان استراحت و آرامش، ضربان قلبشان تا ۴۰ ضربه در دقیقه پایین میآید. هنگام فعالیت بدنی، ورزش، بالا رفتن از پلهها، حمل خرید روزانه، فشار روحی، خوشحالی، غم، عصبانیت و هیجان ضربان قلب بالا میرود تا به بدن اکسیژن کافی برسد.
قلب زنان تندتر میزند
کندی ریتم قلب زیر ۶۰ ضربه در دقیقه «برادی کاردی» و ضربان بالای ۱۰۰ضربه در دقیقه «تاکی کاردی» نام دارد. منشا آریتمی میتواند در دهلیزها یا بطنهای قلب باشد.بین زنان و مردان در ابتلا به بیماری آریتمی قلبی تفاوت کلی نمیتوان قائل شد. براساس آمار میتوان گفت زنان نسبت به مردان هنگام آرامش، ضربان قلبشان بالاتر است.
زنان کمتر دچار بیماری تنگی عروق قلب میشوند اما فاکتورهای به وجود آورنده اختلالات ضربان قلب درآنان موثرتر است. اختلالات ضربان قلب در زنان بیشتر اوقات دلیل هورمونی دارد. زنان جوان بیشتر در زمان عادت ماهانه یا کمخونی دچار تاکی کاردی میشوند و زنان مسن تر در زمان یائسگی.
بارداران و قلب پر تپش
آریتمیهای قلبی حین بارداری کم نیستند. ضربان بارداران به طور طبیعی ۲۰درصد افزایش پیدا میکند. اکثر آریتمیهای زمان بارداری بیخطر هستند اما حتما باید توسط متخصص بررسی شوند و در صورت نیاز درمان شوند تا خطری برای مادر و فرزند پیش نیاید. کودکان نیز ممکن است مبتلا به تپش قلب شوند.
از هر ۱۰۰ کودک ۱۰ نفر دچار آریتمی قلبی هستند که البته بیشتر این آریتمیها بیخطر هستند و با گذشت زمان رفع میشوند.
با این حال یک نفر از هر ۱۰۰ کودک دچار بیماری مزمن آریتمی قلبی است که دلیل آن میتواند بیماریهای مادرزاد قلبی، ژنتیک و… باشد و باید درمان شود. شروع و قطع ناگهانی تپش قلب در کودکان مدرسهای و جوانان لزوما خطرناک نیست اما باید مورد بررسی قرار گیرد بهخصوص اگر همراه با سرگیجه، کمتوانی ناگهانی و حالت تهوع باشد. تمام آریتمیهای قلبی خطرناک نیستند و باعث جلوگیری از فعالیتهای ورزشی نمیشوند. اما مبتلایان به تپش قلب باید حتما در مورد ورزش، نوع و شدت آن با متخصص خود مشورت کنند.
احساس میکنید اسبی به سینهتان لگد زده است؟!
فیبریلاسیون دهلیزی شایعترین اختلال ریتم قلبی است. در این بیماری مقدار زیادی موجهای الکتریکی نامنظم از دهلیز به بطن میرسند. قلب با سرعت بالا و نامنظمی انقباضهای غیر موثر و کمتر موثری خواهد داشت که باعث پمپاژ و تخلیه غیرمفید خون از قلب میشود. خطر این بیماری، سرعت بالا و نامنظم دهلیز که احساس بدی در بیمار ایجاد میکند، نیست بلکه حرکت ناکافی خون در دهلیز خطر تشکیل لخته خونی و حرکت آن به سمت عروق سر و سکته مغزی را افزایش میدهد.
این خطر را میتوان با استفاده از داروهای ضد انعقادی به حداقل رسانید یا کاملا آن را برطرف کرد. همچنین انقباضات نارس و خارج از ریتم قلبی که گاهی بیمار آن را همچون لگد اسب احساس میکند و باعث ناراحتی و وحشت او میشود معمولا نیاز به درمان خاصی ندارد اما باید تحت نظر پزشک قرار گیرد.
اگر منبع ضربان سریع قلب در بطن نباشد، میتوان با استفاده از دارو یا سوزاندن یک نقطه کوچک در محل تشکیلدهنده ضربان سریع، آن را درمان کرد. همچنین ضربان آرام و فواصل قطع ضربان قلب را میتوان با گذاشتن باطری و ایجاد ضربان کافی و مطمئن برطرف کرد.
همه تپش قلبها خطرناک نیستند
تپش قلب احساسی است که تنها خود بیمار میتواند آن را بیان کند. به عبارت دیگر پزشک نمیتواند به بیمار خود بگوید که شما تپش قلب دارید، در واقع شکایتی است که بیمار با آن نزد پزشک میآید. حال ممکن است فردی که احساس تپش دارد با انجام بررسیهای پزشکی متوجه شود قلبش در وضعیت طبیعی قرار دارد.
ممکن است تپش قلب علت مهم یا غیرمهمی داشته باشد. برای مثال برخی از بیماران دچار کمخونی هستند یا اینکه استرس و اضطراب دارند و همین باعث میشود ضربان قلبشان تندتر بزند اما آنها فکر می کنند به تپش قلب مبتلا هستند. همچنین مشکلات تیروئیدی و مشکلات دریچهای قلب هم ممکن است باعث ایجاد تپش قلب شود، برخی از تپش قلبها ناشی از حالت آریتمیهاست.
در این حالت، کانونی در داخل قلب شروع به حملات غیرطبیعی میکند. به عبارت دیگر ریتم طبیعی سینوسی قلب را به دست میگیرد و به صورت خودمختار شروع به حمله تپش قلب میکند. برخی از آریتمیها شدید و خطرناک هستند و ممکن است منجر به ایست قلبی شوند. اما برخی دیگر خوشخیم هستند و خود به خود بهبود پیدا میکنند.
چگونه بفهمیم تپش قلبمان جدی است؟
معمولا تپش قلبهایی خطرناک هستند که به صورت حملهای اتفاق میافتند و نه بهخاطر اضطراب، دویدن و… در تپش قلبهای مهم از لحاظ کلینیکی معمولا فرد در حالت نشسته بدون اینکه هیچ مشکل و استرسی داشته باشد یک دفعه دچار حمله تپش قلب میشود و همزمان با آن ممکن است افت فشار پیدا کند و چشمانش سیاهی رود.
اما نباید بهصرف اینکه فرد مبتلا به تپش قلب این علائم را نداشته باشد، بگوییم وضعیتش اصلا مهم نیست. برای اینکه مشخص شود تپش قلب از نوع مهم است یا خیر میتوان دقیقا آن زمانی که حمله تپش شروع میشود نوار قلب گرفت. اگر هم بیمار نتوانست در آن لحظه نوار قلب بگیرد میتواند از دستگاه Holter Monitoring استفاده کند. به این صورت که پزشک دستگاه را به مریض وصل میکند و بعد او به منزل میرود و تا ۲۴ ساعت ضربان قلبش در دستگاه ثبت میشود.
بیمار باید در لحظاتی که احساس میکند تپش قلب دارد، دکمه دستگاه را فشار دهد تا آن لحظه علامتگذاری شود. سپس پزشک آن را بررسی میکند تا ببیند در آن لحظه واقعا آریتمی مهمی اتفاق افتاده یا صرفا علامتی بوده است که خود بیمار بیان کرده و چیز مهمی نیست.
همه خانمها تپش قلب و پرولاپس دریچه میترال دارند؟
پرولاپس دریچه میترال یکی از اختلالات آناتومیکی قلب به شمار میآید و یکی از علائم آن میتواند تپش قلب باشد. در این اختلال دریچه میترال بر اثر کمبود نوعی پروتئین، هنگام بسته شدن مقداری به داخل دهلیز خم میشود. شیوع این اختلال به آن مقداری که هم اکنون گفته میشود، نیست.
در گذشته معیارهای تشخیصی در اکو با معیارهای امروزی متفاوت بود. شاید پزشکانی که هنوز براساس معیار قدیم کار میکنند بیشتر حالتهای تپش قلب را پرولاپس دریچه میترال بخوانند. بسیاری از افراد معتقدند ۹۰درصد خانمها پرولاپس دریچه میترال دارند در صورتی که این موضوع واقعیت ندارد. پرولاپس در خانمها شایعتر است اما شیوع کلیاش در جامعه حدود ۲درصد است یعنی از هر ۱۰۰ نفر ممکن است ۲ نفر پرولاپس داشته باشند.
اما باز هم همیشه اینطور نیست که هرکس پرولاپس دارد حتما تپش قلب هم خواهد داشت یا هرکس تپش قلب دارد پس پرولاپس دارد. پرولاپس نوعی بیماری قلبی است که میتواند احتمال آریتمی و تپش قلب را بالا ببرد.
چای، قهوه و شکلات کمتر بخورید
اگر تشخیص تپش قلب قطعی شده باشد یعنی متخصص قلب و متخصص اعصاب و روان هر دو به این نتیجه رسیده باشند که شخص برای مثال اضطراب دارد و تپش قلبهایش به دلیل اضطراب است، میتواند با توصیه پزشک از دارو استفاده کند.
اما نباید هر زمان که احساس تپش قلب کرد خودسرانه دارو مصرف کند. راهحل مناسب در اینجا بیشتر رفتار درمانی است یعنی میتوان با انجام برخی ورزشهای آرام بخش، پیروی از یک رژیم غذایی متعادل و انجام تفریحات سالم، اضطراب وارد شده بر بدن را کاهش داد. درمان کمخونی و مشکلات تیروئیدی نیز در درمان تپش قلب بسیار کمککننده است.
همچنین مصرف زیاد چای، قهوه و شکلات احتمال آریتمیهای خوشخیم را بالا میبرد. در مواقعی که تپش حالت اضطرابی و استرسی دارد و فعالیت بدنی فرد کم است اگر یک دفعه شروع به فعالیت کند در ابتدا ممکن است تپش قلب پیدا کنداما در کل ورزش میتواند بسیار مفید باشد. اما در تپش قلبهای بیمارگونه توصیه میشود تا زمانی که فرد بهبود کامل پیدا نکرده است اصلا ورزش نکند.
افراد در خطر تپش قلب
شما ممکن است در خطر ابتلا به تپش قلب باشید، اگر:
- فردی شدیدا استرسی هستید.
- دچار اضطراب و یا سایر مشکلات روانی هستید.
- چداروهای حاوی محرک همچون داروهای آسم و سرماخوردگی مصرف می نمایید.
- دچار پرکاری تیروئید هستید.
- سابقه ابتلا به سایر بیماری های قلبی همچون آریتمی قلبی، نارسایی قلبی و یا سکته قلبی دارید.
درمان تپش قلب
درمان تپش قلب بسته به علت آن متفاوت می باشد، اگر تپش قلب شما مربوط به سایر مشکلات باشد می بایست اقدام به درمان آن بیماری نمود. اما بیشتر اوقات مشکل در نتیجه بیماری های حاد و خطرناک نبوده و بهمین دلیل درمانی توصیه نمی شود. در این موارد پزشک به شما توصیه می کند سایر عواملی که می توانند محرک تپش قلب در شما باشند را کنترل نمایید.۱- بنشینید و نفس عمیق بکشید.
اگر احساس می کنید که بدون انجام فعالیت بدنی خاصی، قلب تان تند می زند و اگر سابقه ی بیماری قلبی ندارید، اولین کاری که برای غلبه بر این وضعیت باید انجام دهید این است که آرامش خود را حفظ کنید. در حالت کلی افراد آرام کمتر دچار تپش قلب می شوند.
اگر بدون دلیل خاصی دچار تپش قلب می شوید و این مشکل به طور مکرر بروز می کند و شما را از کار و زندگی می اندازد یا اینکه باعث نگرانی تان می شود، حتما به پزشک مراجعه کنید تا علت تپش قلب تان را بررسی کند، چون احتمال دارد در معرض بیماری های قلبی باشید.
برای جلوگیری از تپش قلب چه باید کرد؟
بنشینید و به آرامی نفس عمیق بکشید، به طوری که در هر بار تنفس شکمتان کاملا حجیم شود. چند دقیقه تنفس آرام و منظم باعث می شود که ضربان قلب به حالت عادی برگردد.
تنفس روی سیستم عصبی خودکار که ضربان قلب را تنظیم می کند، تاثیر می گذارد. باید بدانید که هنگام دم ضربان قلب به آرامی افزایش یافته و هنگام بازدم ضربان قلب کاهش می یابد.
کافئین
۲- از نوشیدن قهوه بپرهیزید
در بین برخی افراد نوشیدنی های کافئین دار مانند قهوه، چای و کولاها و حتی شکلات سیاه باعث بروز تپش قلب می شود و یا آن را تشدید می کند.
توجه داشته باشید که مصرف الکل و دخانیات نیز می توانند جزو این عوامل باشند.
اگر افزایش ضربان قلب تان بعد از مصرف این قبیل نوشیدنی ها اتفاق می افتند، بهتر است بعد از این نوشیدنی ها آب مصرف کنید تا راحت تر و زودتر دفع شوند.
توصیه می کنیم از مصرف سیگار و الکل به شدت بپرهیزید.
زالزالک
۳- از گیاه زالزالک استفاده کنید
برای کاهش تپش قلب (در صورتی که قلب سالم باشد)، مصرف برخی از گیاهان مانند زالزالک موثر است. اگر تپش قلبتان به دلیل استرس و مشکلات عصبی باشد، می توانید به این گیاه اعتماد کنید.
مزیت زالزالک این است که مورد منع مصرف خاصی ندارد.
روش استفاده
برای هر فنجان آب جوش، یک تا دو قاشق غذاخوری گل خشک زالزالک بریزید و اجازه دهید دم بکشد. می توانید روزانه بین ۲ تا ۳ بار از این دم کرده میل کنید.
توجه داشته باشید که حدود شش هفته طول می کشد تا این گیاه، تاثیر مثبت خود را نشان دهد.
توصیه می کنیم زمانی که برای اولین بار دچار تپش قلب شدید، به پزشک مراجعه کنید و قبل از مصرف هر نوع گیاه یا دارویی، از بی خطر بودن تپش قلب تان مطمئن شوید.
ورزش پیاده روی
۴- پیاده روی یا دوچرخه سواری کنید
ورزش منظم برای قلب مفید است و شما را از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی نجات می دهد.
علاوه بر این ورزش باعث گشادتر شدن رگ ها شده و فشار خون و میزان هورمون های استرس را کاهش می دهد.
برای تقویت قلب تان بهتر است ورزش های سبک و طولانی (حداقل نیم ساعت) مانند پیاده روی، دوچرخه سواری یا شنا انجام دهید تا مقاومت بدن و بخصوص قلب تان بالا برود.
ماهی
۵- ماهی چرب بیشتری میل کنید
ماهی های چرب مانند ماهی آزاد، ماهی خال مخالی و ساردین سرشار از امگا۳ ها بوده و برای بهبود عملکرد سیستم قلب و عروق بسیار مفید هستند.
این ماهی ها مانع از چسبندگی پلاکت های خون می شوند و از تشکیل لخته های خونی و خطر بروز آنفارکتوس میوکارد(سکته قلبی) پیشگیری می کنند.
مصرف منظم ماهی برای قلب و عروق شما مفید است و تپش قلب نازنین تان را آرام می کند.
بیماری مردان
۶- تپش قلب به همراه علائم دیگر: حتما به پزشک مراجعه کنید
در اغلب موارد، تپش قلب اگر بدون بروز علائم دیگر باشد، خطرناک نیست. این مسئله معمولا بعد از ورزش یا احساسات شدید بروز می کند و طبیعی است.
با این حال اگر بدون دلیل خاصی دچار تپش قلب می شوید و این مشکل به طور مکرر بروز می کند و شما را از کار و زندگی می اندازد یا اینکه باعث نگرانی تان می شود، حتما به پزشک مراجعه کنید تا علت تپش قلب تان را بررسی کند، چون احتمال دارد در معرض بیماری های قلبی باشید.
توجه داشته باشید اگر تپش قلب تان با علائم دیگری مانند سرگیجه، درد قفسه سینه یا مشکلات تنفسی همراه باشد، بدون معطلی به پزشک مراجعه کنید، چون تمام این علائم نشان دهنده بروز آنفارکتوس میوکارد است.
در صورت مشاهده این علائم در خود و اطرافیان تان، بدون فوت وقت با اورژانس (۱۱۵) تماس بگیرید.
آزمایشات پزشکی برای تشخیص تپش قلب
رایج ترین روش برای تشخیص دلیل تپش قلب، الکتروکاردیوگرام یا همان نوار قلب است. با این روش می توان فعالیت های الکتریکی قلب را ثبت کرد.
از دیگر روش های تشخیصی تکمیلی می توان به اکوکاردیوگرافی اشاره کرد.
البته روش های دیگری نیز وجود دارد که پزشک بر حسب شرایط شما تجویز خواهد کرد.
اگر تپش قلب خود را غیرعادی ارزیابی می کنید، حتما به پزشک مراجعه کرده و سلامت قلب تان را بررسی کنید.